Sunday, April 1, 2007

Fler skolsköterskor

Satsa på elevhälsa !

BRIS, barnens rätt i samhället, kräver i en annons i Borås Tidning, idag söndag, en utbyggd elevhälsa.
Det betyder att socialdemokraterna i Borås och BRIS har samma krav. Vi har under flera år i våra alternativa budgetförslag krävt att ingen skolsköterska skall ha fler än 400 elever på en heltidsjtänst.
Många barn och ungdomar saknar en vuxenkontakt i skolan som har tid att lyssna. Någon som står vid sidan om kunskapskraven.
Jag är övertygad om att välutbildade och engagerade skolsköterskor skulle kunna göra stora insatser för många barn och ungdomar. Förutsättningen är naturligtvis att de finns närvarande på skolan alla dagar och att de inte har för många elever.

I BRIS helsidesannons står det:
Jag mår inte bra. Men skolsyster kommer inte förrän på torsdag.

Detta är verklighet för många barn i Borås. Bedömningen är att kostnaden för att öka antalet skolsköterskor enligt socialdemokraternas förslag är 4 miljoner om året. En liten summa när vi vet att stadens överskott under flera år varit betydligt över 100 miljoner.
Kommunalråden Drotz,Hjalmarsson,Bergqvist och gruppledarna Theen och Koivisto borde svara på frågan om vad de tycker att barns hälsa är värd.
Är den viktigare än pengar på banken ?



Gulsvart fotboll

Roligt att det nu är igång igen. Det stora folknöjet, fotboll. I förra veckan såg vi landskampen mellan Irland och Sverige. Den ene store hjälten hade anlänt och den andre store hjälten fick inte spela innan i andra halvlek. Det var som vanligt, lite synd både om Zlatan och Kim.
Anders Svensson som medverkade till att det blev mål för vårt lag fick gå av. Backarna som medverkade till att Irland fick mål blev kvar.
Ibland är det svårt att förstå tanken bakom en del fotbollsbeslut!!

Kul är det att Elfsborg vann supercupen ( hette det så?) igår. Helsingborgs Henke trodde jag hade gått av, han syntes inte till. Det inte hjältarna som gör laget. Det är nog det som är det häftiga med fotboll.
Det som inte är häftigt är att AIKs och Djurgårdens s.k. supportrar har dragit igång sin säsong. De är nog inte alls intresserade av fotboll. De är intresserade av våld. Hoppas att klubbarna tydligt tar avstånd från alla dessa. Alla måste kunna gå till alla arenor utan att vara rädda för delar av publiken.

1 comment:

Anonymous said...

Är fröken Hermansson helt utan skuld?