Thursday, June 12, 2008

Bluff?

Lyssnade på riksdagsdebatten idag. Är det verkligen möjligt att ledamöterna från M, Fp, C, KD är så okunniga om hur människor har det.

Den ena efter den andra från högeralliansen gick upp i talarstolen och talade om de fantastiska möjligheter som nu stod till buds för sjuka personer.
De beslut som tagits och som leder till hetsjakt, misstro och orimliga krav på de sjuka var bara elakt förtal från vänster.

Nu hade hälsan och jobben kommit de sjuka ( de menar de som egentligen inte är sjuka endast sjukskrivna, vilket tydligen är de flesta ) till del.
I ett nafs, eller senast på sex månader, kan de bli friska och ta jobb varsom helst i landet eller utom landet och inom nya okända områden!!!

Bluffen som de försöker sälja, att det är omtanke om mänskligheten, är så upprörande.

Trots vackra ord från höger så är det ren och otäck cynism det handlar om.
Slå på de svaga. Slå på de som inte kan eller orkar strida för sin rätt. Beskriv sjuka, arbetslösa, arbetsskadade, äldre som onyttiga bidragstagare.

Vi som inte vill delta i bluffen måste ta strid för solidaritet, rättvisa och människovärdet.

Varför är det så tyst ? Hur har högerriksdagen kunnat fatta dessa välfärdsfientliga beslut utan att vi går ut på gatorna och protesterar ?

En ung självsäker moderatdam hade kanske svaret idag i riksdagens talarstol.
Varför bråkar ni och talar om hur eländigt det skall bli frågade hon ledamöter från s och v. Det har ju inte börjat gälla ännu. Hur kan ni veta hur det blir ?

Kanske har det inte trängt ut till de som ännu inte är berörda ?

Om man har varit med ett tag, eller har någon kontakt med människor som inte har någon guldsked så är det inte svårt att värdera det som nu sker.

Underklassen är på väg tillbaka i vårt samhälle. Den som inte vill eller kan se det är antingen mycket okunnig, blind och döv.

Riksdagen består väl av begåvade personer så svaret måste vara. Högeralliansen bluffar. De vill ha ett annat samhälle.
Ett samhälle där du får skylla dig själv om du inte lyckas.
Ett samhälle där du får skylla dig själv om du blir sjuk eller arbetslös.

Vilket samhälle vill Du och jag ha ? Egoism eller solidaritet ?

No comments: