Thursday, August 23, 2007

Nystart

Ikväll presenterade meterologen Per vädret med att konstatera att nu var det dags för höst eller till och med vinter. Kanske snö längst i norr och slut på 25-graders dagar i söder. Det fick mig att inse att det nog var dags att avsluta bloggsemestern.

Mitt senaste inlägg handlade om res-sortering. Att vid varje resa fråga sig själv om jag just nu använder det minst miljöstörande sättet att resa. Svaret är nog tyvärr både hos mig och många andra att vi har en bit kvar innan vi har res-sorterat lika bra som vi sorterar vårt avfall.

I gårdagens Hallands Nyheter finns en artikel som handlar om centerns miljöpolitiska talesman Claes Västerteg från Kinna. Han flyger till riksdagen. ( inte ända fram, troligen till Arlanda. Landar han bland villorna i Bromma så blir det ändå värre)
Hans ursäkt för att inte välja tåg är faktiskt lite skrattretande. Han är hemma en timma längre och behöver bara avstå från frukost med den två-åriga dottern två dagar i veckan istället för fyra!!
Med andra ord blir det fem frukostar kvar Frågan är hur mycket miljöstörningar det kostar och om inte dottern och alla andra barn har mer glädje av en miljöansvarstagande, tågresande riksdagsman. För riksdagsmannens ansvar gäller väl fler barn än det egna ?

C. Västerteg hänvisar till en överenskommelse i familjen om frukostarna. " för att jag skall kunna göra ett bra jobb som riksdagsman krävs att jag får ihop min familjesituation"

Om jag kopplar ihop vad CV från centerpartiet kräver för att må bra med vad samme CV har beslutat i riksdagen så blir det mindre roligt.
Han kräver att den som är arbetslös skall betala mer för sin arbetslöshetsförsäkring.
Han kräver att den arbetslöse skall få sämre ersättning.
Han kräver att det skall omfatta färre dagar.
Han kräver att den arbetslöse redan från dag ett skall flytta till annan ort om det inte finns jobb på hemorten.
Han kräver att villan skall säljas snabbt, att barnen skall flytta till en ny plats och gå i en ny skola.

Här gäller inga familjeöverenskommelser varken om frukostar, middagar, kvällsmat, bostad, fruns eller makens jobb, eller barnens skola.

Det är inte alltid lätt att leva som vi lär men den som inte ens försöker har mycket att förklara. Speciellt om man kräver av andra långt större uppoffringar än vad man själv är beredd att göra.

I slutet att artikeln tycker Claes Västerteg att riksdagen skall köpa cyklar för tjänsteärenden. Jämför kraven på den arbetslöse med CV:s krav. Inte ens en cykel för några tusen eller en begagnad dito för några hundra är CV beredd att offra för miljöns skull.

För övrigt så har trattkantarellerna kommit i skogen och vindruvorna i sydvästhörnet kanske mognar innan frosten kommer.

No comments: