Friday, December 28, 2007

Vinnare och förlorare

Gårdagens Expressen utser vinnare och förlorare inför 2008. De konstaterar att de som har jobb, äger villa i storstad och har förmögenhet kan se fram emot ett bra år.
De som får betala deras lycka 2008, är enligt tidningen " Sjuka, arbetslösa och pensionärer som inte orkar jobba som inte får sänkt inkomstskatt. Sjuka får dessutom sämre ersättning när den sjukpenninggrundande inkomsten räknas ner"
Högerpaktens politik fortsätter därmed på samma spår. Straffa de som inte duger i högerns samhälle. Sjuka, förtidspensionärer, ålderspensionärer som inte orkar jobba, arbetslösa. Belöna de lyckade med pengar som de andra får avstå ifrån.
Tydligen har Alf Svensson KD så här i juletid fått problem med sitt samvete och tycker att det är väl drastiska konsekvenser av högerpolitiken. Undrar om fd. pastor Svensson har röstat nej till förslagen i riksdagen ?
Han kan säkert gå i terapi hos minister Husmark. Hon har verkligen inga problem att straffa sjuka människor. Bli frisk snabbt eller betala är hennes julmedicin. Testa den, Svensson.

No comments: