Tuesday, December 25, 2007

Julgemenskap

Nu får min långa bloggsemester vara slut
Jag vill så gärna skriva något om våra SSU:are. När de flesta inte orkar, kan, vill, tänka längre än till sin egen familj på jul så är det många av våra ungdomar i Borås med omnejd som gör tvärtom. Under många år har man ordnat ett gemensamt julfirande för de som behöver gemenskap, mat eller kanske bara lite vänliga ord till jul.
När man kommer till Allegården på julafton eller juldagen känns det varmt och skönt. Många träffar jag varje jul men också ibland ute på Borås gator.
Nu på juldagen var det jättemycket människor. Av alla de sorter. Unga, gamla, barn. De som mest behövde mat och andra som bara ville känna lite gemenskap.
En del av besökarna är människor som drabbas allra hårdast av allt som Reinfeldts riksdagsmajoritet beslutar om. Nog borde väl sjuhäradsborna Sjösten, Lindgren, Västerteg och Ericsson, riksdagsledamöter med rätt bra ekonomisk ersättning, så här i jultid ha lite ångest över vad deras beslut innebär. Socialförsäkringsminister Husmark Persson, med ändå högre ersättning, var i veckan ute igen och förklarade den kommande minskningen av sjukersättningen med att det måste finnas " incitament" för sjuka att jobba. Det är väl samma ide som ligger bakom att de som har låg pension skall straffas lite extra med en högre skatt än den som får samma ersätttning för ett jobb. Flera av dessa har jag mött idag. De borgerliga riksdagsledamöterna hade nog mått väl av att titta in.
Detta tänkte jag på idag på Allegården där våra SSU-ungdomar utan något enda ekonomiskt incitament gjorde att några medmänniskor fick en något bättre jul.
Säkert fick själva också en bättre jul !

1 comment:

Unknown said...

Hej Solvig!

Bra inlägg och kul att ni kom på bidrog till att ännu ett års gemensam jul blev lyckat.