Tuesday, August 12, 2008

Reinfeldts välfärdslinje

Sommarpratat har nu landets statsminister gjort i Waxholm. Ytterligare sänkta skatter och ytterligare jakt på de "mindre dugliga" Mest till de som redan klarar sig bra.

Den välfärd som vi har byggt upp i vårt land håller på att raseras steg för steg.
Borås Tidnings ledare har verkligen varit tydlig i sin nyliberala iver denna sommar. Full fart mot arbetslinjen ! Alla kan jobba bara trygghetssystemen blir så magra som möjligt eller helt uteblir.

Försäkringskassan gör också sitt bästa att vara den lydigaste myndigheten i den nyliberala eran. Pensionärer och föräldralediga blir utan ersättningar för att F-kassan skall omorganiseras. Mitt i sommaren med semesterledig personal slår naturligtvis hårdast.
Arbetslinjen gäller. Våga inte vara arbetslös, pensionär, föräldraledig eller sjuk.
Däremot går det fint att ta emot bidrag för att betala halva kostnaden för städning, grillning, barnhämtning eller ogräsrensning.
Vårdnadsbidragsberoende är också något som skall belönas . Där gäller tydligen ingen arbetslinje.

Som jag frågat tidigare. Var finns den samlade oppositionen mot nedrustningen ? De som drabbas har kanske inte själva kraften att driva motståndet.
I Sjuhäradsbygden finns många med förtroendeuppdrag för vårt parti, socialdemokraterna. Vad tycker ni om välfärdsnedrustningen ?

Vi måste höras och synas för att visa att vi finns och vill något annat än vad BT:s ledare skriver och Reinfeldt och hans gelikar talar om i sina sommartal.

1 comment:

Tomas Gustafson said...

Hej Solveig

Vi är många som skriver om borgarnas nedrustning av den svenska välfärden. Jag själv skriver om strandskyddet och nämner socialdemokraternas i Borås remissvar.

Hoppas att du och Arne kan komma på seminariet om vårdnadsbidrag i Fullmäktigesalen i Borås klockan 18.00 måndag den 18 augusti.