Friday, April 11, 2008

Privatskolevinst - 85 miljoner

Högerregeringen talar om att sänka skatten ytterligare, för de friska, de unga, de lyckade och duktiga.
Samtidigt gjorde de fem största privata friskolorna i Stockholm en vinst förra året på 85 miljoner. Vinst som betalas helt med skolpengen som betalas av skattemedel.
Där har borgerligheten inga betänkligheter att slösa med skattemedel.

Däremot anser man att det är förkastligt att låta sjuka människor få tid till att bli friska. Iskalla Husmark Persson har bestämt hur lång tid det får ta att bli frisk. Lyckas man inte att uppfylla kravtiden skall det stå en dyrt. "Incitament" = hot om indragen sjukpeng vill till för att människor skall bli friska enligt minister Husmark Persson.

Hur lyckas då privatskolorna tjäna sina stora pengar ?
Cybergymnasiet har ett gäng elever på förmiddagen och ett annat på eftermiddagen. Skolans lokaler proppas fulla två ggr = halva kostnaden. Dra sedan in på lärare, bibliotek, skolhälsovård m.m.
Hur kan detta få fortsätta ?
Enl. en elev på Cybergymnasiet Stockholm, Niclas, så var hans skäl att söka skolan " Är man skoltrött så lockar det att slippa vara i skolan hela dagen men jag ville ju ändå lära mig saker"
Han är besviken. Koncentrerade skoldagar är bara strunt. Dagarna är kortare och vi har håltimmar precis som på andra skolor.
Ett exempel från Borås talar om en (1) lektion i veckan. De hade redan gjort allt!!

Hur är det med Björklunds kunskapsskola? Får det vara hur dåligt som helst bara det är privat. Dåligt utbildade lärare, kort skoldag, höga vinster.

No comments: