Tuesday, May 1, 2007

1 Maj

Arbetarrörelsens dag är alltid en stor dag. Att få gå många tillsammans och visa att det finns viktiga frågor att demonstrera för eller emot känns bra. Det finns de som har svårt att förstå meningen med demonstrationen när vi har S- regering. Om det vore så att alla segrar var vunna så vore det kanske en rimlig tanke men det finns alltid ofullständighet i välfärdsbygget.
Idag med en högerregering borde väldigt många finna skäl till demonstration. Systemskiftet pågår och det är allt fler som upptäcker det. Kanske trodde många i valet i höstas att det skulle bli små förändringa. Bara lite mindre skatt och mer att handla för. Bara lite tuffare för de som fuskade och mer till de själva. Sedan har allt fler upptäckt att det blir nog inte som förut, högerns systemskifte är här. Ta från de som har lite, ge till de som redan har mycket. Högern är densamma även om de under valrörelsen uppträdde i röd slips!

I Borås majtalade Malin Emanuelsson för SSU. Hennes tal handlade om den viktigaste framtidsfrågan. Helt enkelt - finns det någon framtid? Om vi inte på allvar tar itu med klimatförändringarna, om vi inte är beredda att ta ett eget ansvar för en bättre miljö, så blir det en osäker framtid. Speciellt för de unga och ännu inte födda. Det var Malins budskap. Hoppas att många verkligen lyssnade på vad hon hade att säga och handlar därefter.

Det är inte bara 1 Maj idag utan också en tidig vår. Träden är gröna och idag såg jag den första utslagna syrenen vid uthusväggen. Tidig vår är härligt, låt oss hoppas att det inte är ett tecken på den klimatförändring som Malin talade om.

Dagens tredje glädjeämne är att IF Elfsborg vann dagens match i Helsingborg. Nu kanske katastroftalarna lugnar ner sig och ser att det endast skiljer ett poäng till toppen.

Dagens fjärde är att Norrby idag besegrade Skärhamn på Borås Arena med 4-0 och ligger tvåa i div. 1-tabellen.

Det var längesen det blev någon dikt på min blogg så nu är det faktiskt hög tid med både våren och fotbollen igång.

Bengt Cidden Andersson är en stor favorit. Det handlar ofta om fotboll men kan med lite fantasi också handla om mycket annat.

Premiärmatchen

Sol.
Lärkdrill.
En perfekt crossboll.

Kioskluckan öppen
sprucken fotbollskorv
med senap
och en kall dricka.

Ibland är livet
stolpe in
och tre poäng.

No comments: