Friday, May 18, 2007

Reinfeldt miljökramare?

Är det trovärdigt?

USA-resan för högerns statsminister blev en triumf för den tidigare socialdemokratiska regeringen. Så borde det ha beskrivits.

Sällan har en minister uppträtt i så grälla lånta fjädrar som denne Reinfeldt. Det räcker inte att lite blygt le och troskyldigt blicka in i amerikanska kongressledamöters ögon. Fjädrarna är ändå lånta.
Fredrik R säger när någon påminner om att hans miljöintresse har varit osynligt tills alldeles nyss, att det är först nu som klimatfrågan har blivit uppmärksammad.

Var har mannen befunnit sig ? Länge har forskare och miljödebattörer varnat, för alla som har haft lust att höra. Reinfeldt har uppenbarligen inte haft denna lust. Tvärtom har moderaterna varit emot alla skatteväxlingar som gynnat ett bättre klimat. Inte talade högern om miljön i valrörelsen. Däremot om billigare bensin.
Jag blev illamående när statsminister R kråmade sig och stolt som en tupp tog åt sig berömmet över sveriges miljöinsatser. Har inte mannen någon heder.

Till detta kom hans underdånighet inför president Bush. Som en skolpojk lät han sig imponeras.
Den trevliga stämningen fick naturligtvis inte störas av frågor som ockupationen av Irak, avsaknad av underskrift av Kyotoprotokollet, varför fångar sitter på läger utan rättegång eller andra obehagliga frågor.
Nej-mysigt och rart var upplägget. Så kan man bli populär i högerns USA.

1 comment:

Kamp för ett bättre samhälle said...

Hoppas att allt är bra med digg! Har en ny blogg:
http://tobbeskamp.blogspot.com/

Ha det!
Kram
Tobbe