Wednesday, October 24, 2007

klass-skillnad

Ibland blir det mycket tydligt hur klass-skillnaderna ökar i det högerstyrda Sverige. Nu är det fritt fram, även ur moralisk synpunkt att den som betalar har VIP-kö till allt.
På morgonradion hörde jag om det nya barnsjukhuset som öppnar i Stockholm. För tillträde krävs att man betalar en försäkring. När barnet kommer till den akutmottagningen så får man visa sitt VIP-kort, att försäkringen är betald. Om man inte har kort kan man få hjälp genom att betala 1000 kr. för barnets inträde till akuten. Samtidigt finns det högerstyrda landsting som tar bort gratisvården för barn och ungdomar.

Hägglund tyckte som vanligt att det var jättebra att marknaden var intresserad av vården. Sänkt skatt för de som redan klarar sig bra, sämre villkor för de med låga inkomster, sjuka, arbetslösa,förtids- och ålderspensionärer Det är vad socialministern står för. Vart tog de gamla kristna värderingarna vägen som man en gång ansåg vara motivet till partiets bildande. Lewi Petrus hade nog haft en del att säga till efterträdaren Hägglund!

Jag har startat höstens medlemsutbildning. Bra och nyttiga samtal blir det i de båda grupperna. De alla flesta hade liknande motiv till att delta.
Nu sker så stora förändringar med vår välfärd och människornas trygghet så vi måste engagera oss. Det räcker inte längre att protestera vi köksbordet - vi måste höras. Vi måste visa att vi är många.

Jakob Branting har några ord som passar bra till både Hägglund och de andra på högersidan.

Notan

Sparsamhet är välståndets bas
och nånstans måste pengarna tas
när det skärs i det sociala

Det måste vi lära först och främst
de människor som nu har det sämst
Fröken ! Får dom betala !

1 comment:

Anonymous said...

ma sjekke:)