Thursday, November 22, 2007

Budgettider

Var en stund på budgetsammanträdet i Borås kommunfullmäktige igår. Intressant att höra de borgerliga berömma sig av satsningar som t.ex. mer till skolhälsovården. Hederligheten borde kräva en förklaring till varför de har röstat ner socialdemokraternas förslag om fler skolsköterskor under nio budgetar. Elever som får stöd för att må bra är alltid lönsamma. - Pengarna har funnits.
Även den plötsliga insikten att gymnasieskolan behöver mer resurser infann sig tydligen strax innan mötet började. Hade det inte varit viktigt att fler elever fått mer stöd för att klara sin utbildning under tidigare år ? S har lagt förslagen om och om ingen. - Pengarna har funnits.

Det som dessutom har funnits hos M, Fp, C, KD, Väg, Mp har varit ambitionen att alltid rösta nej till alla förslag från socialdemokaterna.

Jag uppmärksammade också Bengt Bohlins (s) anförande om att laga mat hemma hos de pensionärer som har hemtjänst.
Varför kan vi numera inte laga mat hemma hos de som inte klarar sin mathållning ? De behöver ofta hjälp med mer. Kanske är det lönsamt även ekonomiskt att samma personal gör mer samtidigt. Kanske blir det lättare att rekrytera lämpliga och välutbildade ungdomar till äldreomsorgen om man känner att man få ge stöd till hela människan. Social gemenskap, hemlagad mat, promenader är ju sådant som vi andra kan välja. Fram för valfrihet på riktigt. Att få välja innehåll i hemtjänsten. Det är valfrihet på riktigt i motsats till om det är företag x eller y som skall köra hem tio portioner kyld mat.
Håll diskussionen levande Bengt Bohlin !

No comments: