Sunday, November 4, 2007

Ingen förklaring !

Under flera dagar har vi i media mötts av nya "avslöjanden" om den moderata skattemoralen. I varje fall bland de som finns i Fredrik Reinfeldts innersta krets. Att byta en pussande ansvarslös statssekreterare till en obefläckad dito verkar vara en svår uppgift för statsminister Reinfeldt.

Idag möts vi i text-TV av uppgiften att Carl Cederskjöld (m) fd. finansborgarråd i Stockholm och nu utredare av infrastrukturen åt regeringen och hans fru Charlotte (m) ledamot av EU-parlamentet har haft svart städhjälp i 13 år. Från moderaternas pressavd. meddelas att de har ingen förklaring till sitt handlande men nu skall de sluta med svartverksamhet. De skall väl troligen gå över till överklassnära hushålltjänster. Krävs det ett avslöjande för att betala vitt ?
Tjänsterabatten infördes från juli månad. Var det inte lönsamt nog för makarna ?

Den sedan tidigare anställda i regeringskansliet Nicola Clase, som har efterträtt Schenström, har betalat svartjobb inte för 40.000 kronor som häromdagen. Nu är det 68.000. Undrar vad det är i morgon?
För övrigt är det detsamma som för Cederskjölds " hon kan inte svara på varför" Hon har heller ingen förklaring !

Kanske är det så enkelt att det handlar om att ordet solidaritet som " de nya moderaterna" försökt att göra till sitt, är utan innehåll på högerkanten. Alla kan av slarv eller okunskap göra fel. Att fuska med skatt är inte bara ett brott , det är dessutom osolidariskt.
Skatt går till vägar och järnvägar ( se Carl C. ovan) till barnbidrag, äldreomsorg, försvaret och mycket annat. Om inte alla betalar så blir det de ärliga som får betala mer.

Vad skall då den stackars Fredrik göra ? Hur skall han hitta någon till sitt kansli som har betalat TV-licens, inte fuskat med skatt, inte haft städerskan boende i källaren, betalat barnflickor och byggjobbare vitt. Med andra ord en som gör rätt för sig.

För oss andra är det nog bättre att lämna text-TV åt sitt öde och gå ut i det fantastiska vädret som vi har i västra delen av landet. Julen närmar sig och jag har börjat förbereda mig genom att samla fina stenar som skall målas till årets tomtar. Den insamlingen görs bäst under en knallblå himmel, på en solstrålande härlig novemberpromenad.

No comments: