Monday, November 19, 2007

Ett träsk att gräva i

så lyder rubriken till ett inlägg på Aftonbladets kultursida 22 0ktober. Det är så tänkvärt så jag vill citera det. Jag brukar motivera min vana att läsa dikter, med att andra ofta har sagt det bättre än vad man kan säga det själv. Detsamma gäller detta inlägg.
" Tänk om någon grävande journalist kunde ta ett rejält spadtag i privatiseringsträsket. Hur många skolor närmast skänks bort för att ideologin skall få kropp ? Hur många människor har blivit mångmiljonärer på att " knoppa av " och ta över skattefinansierad verksamhet ? Hur länge får en girig människa berika sig på att köra till exempel ett dagis i botten ?
Människovården tycks i vissa fall ha blivit en guldgruva - men det har blivit allt svårare att hitta människor som vågar tala om saken."

Just nu pågår en debatt om bristande kvalitet på äldreboendet Byttorpsklint. Upphandlingen vanns av den som var billigast. Som den gamla fattigvården. Ordf. Brandt (c) försöker nu släta över och påstå sig värna kvalitet. Nog borde väl även den stora privatiseringsivraren Brandt förstå att för 5 miljoner lägre pris så blir det färre personer som kan promenera, sköta personlig hygien, mata, städa eller bara vara medmänniskor för de äldre som bor på Byttorpsklint.

" Människovården tycks i vissa fall ha blivit en guldgruva"

No comments: