Wednesday, January 9, 2008

girighetens nya ansikte

Ny köttskandal hos ICA. Butiken med det träffande namnet Solen i Storvreta norr om Uppsala har avslöjats med fusk. Kött som var för gammalt för att säljas maldes till köttfärs.
Detta händer nu efter alla tidigare ICA-avslöjanden. Det enda motivet för fusket skall nämnas vid dess rätta namn. Girighet !
Namnet på butiken om den blir kvar borde ändras till Mörkret. Där råder skumraskaffärer. En annan ICA-affär i Uppsala polisanmäls. Miljöförvaltningen har konstaterat att den köttfärsen var inte bara olämlig utan farlig att äta även i tillagat skick.

Tyvärr finns det fler giriga matproducenter. När man upptäckte salmonella i flera ton kyckling meddelade företaget att man skulle använda kycklingen till sina färdigrätter där tillagningen gjorde rätten ofarlig.
Någon dag senare kom man på att det kanske inte var så smart att tala om ur marknadssynpunkt och gick ut med en ändring.
Det man kan fråga sig är självklart. Hör det till vanligheten att salmonellasmittad fågel används i färdiglagade rätter ?
Girighetens nya ansikte finns den numera hos matproducenter och ICA-butiker ? Att det inte är fler beror det på att de ännu inte är avslöjade ?
Jag har inte läst något om hur miljökontoret i Borås följer upp kötthanteringen. Betyder det att allt är bra på restauranger och matbutiker eller betyder det att vi inte får veta hur det förhåller sig ?

No comments: