Thursday, October 9, 2008

Vänsteralternativ

I pressmeddeladet angående partiledningens dåligt förankrade utspel om regeringssamarbete med Mp och utfrysning av V kan man läsa en mycket underlig formulering.
Det handlar om samarbetet mellan S+Mp.

" I bagaget finns också två mandatperioder med 15 gemensamma budgetar som givit Sverige en bra ekonomisk utveckling, stora reallöneökningar, låg inflation, mycket stora kunskapsinvesteringar och en tätposition i det internationella miljöarbetet."

Är vår partiordförandes minne helt utslaget när hon inte minns att i denna framgång med 15 bra budgetar deltog vänsterpartiet. Jag minns det väl eftersom en mig närstående person deltog i de budgetöverläggningarna.
Det betyder väl att det parti som Mona S. igår, omgiven av Miljöpartiets båda språkrör, beskrev som totalt ekonomiskt oansvariga bidrog till ovanstående lovvärda resultat.

Vad har förändats ??

Jag hoppas på en riktig ideologiskt tydlig vänsterregering som kan tillträda efter valet 2010. Vilka som kan ingå där får väljarna avgöra i val.
Men- nog känns Vänsterpartiet som ett säkrare vänsterkort än Mp. I kommunerna har V i några fall hamnat i den borgerliga buren men ännu har vi inte sett det partiet uppträda tillsammans med högern i Sveriges Riksdag. Tyvärr har Mp i några fall gjort precis detta.

No comments: